Natural processing bij koffie.

Koffiebessen zijn vruchten die bij specialty koffies (= koffies met een hele hoge score wat smaak betreft) met de hand en op hun best geplukt worden. Daarna kan je de bessen op verschillende wijzes verwerken tot koffiebonen. Dat gebeurt sowieso onmiddellijk na het plukken en bepaalt, naast de variëteit, ook voor een groot stuk de smaak van je koffie. De ‘processing method’ staat ook steeds vermeld op onze koffiezakken.
In deze post geven we wat meer info over de ‘natural method’. De natural processing methode bij koffie is een verwerkingsmethode waarbij de koffiebessen na de oogst in hun geheel worden gedroogd, meestal in de zon. Pas daarna worden de gedroogde vruchtlagen verwijderd, wat resulteert in een zoetere en fruitigere smaak.
Bekijk het filmpje hieronder om een beeld te hebben van dit arbeidsintensieve werk. Het verklaart meteen ook waarom koffie een delicatesse is en in verhouding tot het werk een ‘goedkoop’ drankje is.
In latere posts geven we nog info over andere gebruikelijke processing methodes.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.